Krim må forvente tøff undertrykkelse og juridiske restriksjoner innenfor den russiske føderasjonen, – Amnesty International

Amnesty Internationals generalsekretær Salil Sheti presentert en oversikt over russisk undertrykkelse som venter innbyggerne i Krim.

Dette fremgår i en artikkel viet til emnet, opplyser Sensor NO siterer TSN .
Spesielt understreket han at vi ikke skulle narre oss selv at etniske ukrainere og krimtatarene bor i Crimea, vil gismulighet til å uttrykke sin mening om den russiske annektering av halvøya.

Les også «Tsenzor.NET«: Amnesty International: Russisk blokkert den uavhengige medier i forkant av folkeavstemningen i Crimea – et forsøk på å oppmuntre dissens forstummet.

«De fleste mennesker i Crimea vil oppfatte dette som en hjemkomst Men hvis noen tror at heising av det russiske flagget over offentlige bygninger vil bidra til bedre styresett, utrydde korrupsjon og styrke demokratisk tilnærming i forvaltningen av halvøya, vil de veldig raskt bli skuffet. Men det vil ikke fortsatt være mulighet til å ha manifestasjoner eller gi utrykk for misnøye «- skrev Sheti.

Ifølge ham, 18. mars, president Putin autorisert hva er egentlig en militær okkupasjon, og dermed initiere programmet på halvøya russisk lovgivning.

Krim beboerne nå må forholde seg til svært ulike regler, som i sin tur vil ha en ødeleggende innvirkning på opplevelse og godene av menneskerettighetene.

Sheti minner om at Russland har nylig introdusert en rekke nye lovgivningsmessige og administrative tiltak som er i strid ikke bare med de internasjonale rettslige forpliktelser, men også Russlands egen grunnlov. Her er noen av dem:

  • Lovgivning blir fredelig protest ved å pålegge tunge bøter for arrangørene av demonstrasjonene som ikke holder seg til en restriktiv liste med regler og forskrifter. I 2013 ble mer enn 600 mennesker arrestert i løpet av de 81 hendelsene i Moskva og nær hovedstaden, ble et par hundre mennesker arrestert bare i forrige måned.
  • Lov om «utenlandske agenter», som ble vedtatt i 2012, markerte starten på en offensiv mot frivillige organisasjoner i hele Russland. Flere organisasjoner og deres ledere ble bøtelagt store mengder for unnlatelse av å registrere seg som «utenlandske agenter.» Noen av organisasjonene har blitt tvunget til å stenge ned og mange andre frykter videre forfølgelse.
  • Homophobic lovgivning innført i fjor, blir nå brukt til å begrense rettighetene til ytringsfrihet og montering for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT), og har utløst en bølge av homofobisk vold i hele Russland. For brudd på disse lovene kan straffes med en bot på opp til $ 3000.
  • Blasfemi ble kriminalisert etter en kort, fredelige, men provoserende taler og politisk punk bandet Pussy Riot i den største katedralen av den russisk-ortodokse kirken i Moskva i 2011.
  • ærekrenkelse igjen blir en forbrytelse.

«Ikke forvent Crimeans vil delta i en informert offentlig debatt om disse» made in Russia «undertrykkelse, som for øvrig har allerede begynt å spre seg på halvøya De vil ikke ha mulighet til å gjøre det,.» – Understreker Sheti.

Les også «Tsenzor.NET«: Amnesty International ber om sikkerhets journalister kidnappet i Crimea .
I Russland er statlig kontroll tildelt den største nyhetsbyrå, kritiske nyhetssider og blogger er blokkert, og vises før trusselen om rettsforfølgelse, redaktører og direktører i innflytelsesrike uavhengige medier sparken og populære nyhetskanaler koblet fra eter flere satellitt-leverandører.
«I Crimea planlagt» aksjon «Men, på TV vil ikke vise undertrykkelse» – Konkluderer menneskerettighetsaktivist.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s