Angela Merkel møter Obama Artikkel fra Zeit.de

Image

Fire timers møte
Arbeidslunsj i stedet for middag, holdt krise snakker Taler: Angela Merkel reiser til Washington. Hennes møte med USAs president Barack Obama er ventet å ikke være bare harmonisk.
USAs president Barack Obama og Tysklands forbundskansler Angela Merkel | © Anton Denisov / Host Photo Agency via Getty Images
Ukraina krise , NSA affære og frihandelsavtalen TTIP – disse er bare de viktigste spørsmålene som vil diskutere med Angela Merkel, USAs president Barack Obama. Kansleren har reist til Washington, på fredag ​​vil de møte med Obama for en arbeidslunsj. Fire timer er planlagt for møtet. Det kan være tøffe forhandlinger.

Høyt på agendaen er opptøyene i den østlige Ukraina , etablering av OSSE-observatørene og russiske tropper før den ukrainske grensen. På grunn av den lite samarbeidsvillig holdning av regjeringen i Moskva Merkel og Obama ønsker en innstramming av sanksjonene mot Russland snakke.

Tyskland og USA ønsker å vise transatlantisk enhet mot Russland. Men forskjellene er åpenbare: Den amerikanske ønsker å reagere raskere og hardere – Tidligere denne uken regjeringen i Washington besluttet den tredje fasen av sanksjoner og straffetiltak mot bedrifter pålagt. Den føderale regjeringen, men virker mer forsiktige. Den er klar til å støtte sanksjoner, er budskapet fra finansministeren kontor. Men, vil Tyskland alltid rådføre seg med de andre 27 EU-landene. Blant dem er mange stater som frykter negative konsekvenser for seg selv og nekter ytterligere sanksjoner derfor langt. Den europeiske sanksjoner loven er også mer komplisert enn som i USA. Men Obama vet at uten EU og dets nære handelsforbindelser med Russland økonomiske sanksjoner ville være meningsløst. Begge sider vil derfor prøve å nå konvergens.

NSA ment å begrense avskjæring aktiviteter i Tyskland

I motsetning til NSA affære. Selv forventet, den føderale regjeringen i den amerikanske regjeringen vidtrekkende forpliktelser som USA begrenser sine avskjæring aktiviteter i Tyskland. Dette har understreket igjen før turen kanslerens av New America offiseren Jürgen Hardt. The Green Party leder Katrin Göring-Eckhardt hadde invitert kansleren, mot Obama «vanlig språk for å snakke og for å spare noen konflikter.» Venstre sjef Bernd Rixinger sa Merkel måtte oppnå betydelige resultater. «Det må være en bindende forpliktelse for slutten av de spionerer tyske borgere.»

Imidlertid vil den amerikanske regjeringen til å holde sine avskjæring, også en nei-Spy-avtalen hun nekter. Da det ble kjent at Merkels mobiltelefon ble avlyttet av den hemmelige tjenesten, krevde den føderale regjeringen lignende avklaring.En tilfredsstillende svar, men har unnlatt å materialisere seg i dag. På fredag ​​er det ingenting å vente annet.

Tilsvarende vil det oppføre seg i forhold til amerikanske droneangrepene. Media rapporterer i de siste ukene, spiller den amerikanske Ramstein Air Base en viktig rolle i amerikansk dronekrigen. Derfra viktig informasjon for den kontroversielle bruken av amerikanske droner ville, for eksempel, brukes i Pakistan eller Jemen i Tyskland. Regjeringen i Washington bruker kamp droner for målrettede drap, blant annet av terrormistenkte. Krav til den føderale regjeringen har ingen informasjon om dette.

Merkel touts Chamber of Commerce for TTIP

Merkel ønsker å bringe til Washington og ny giv til forhandlingene om den transatlantiske frihandelsavtalen. For et år, forhandlinger er i gang, var en gang av en «historisk avtale» for den «største frihandelssone i verden» tale. I dag, mange steder motstanden vokser. Kritikere, spesielt i Europa frykter en forverring av arbeidstakernes rettigheter, forbrukerbeskyttelse og miljøstandarder. Men selv i den amerikanske kongressen kan du se planene skeptisk. Fra Merkel er ventet at annonserer i sin tale til US Chamber of Commerce for avtalen.

Kanskje kommer i Washington også en annen økonomisk problem for språk: kampen for den franske energi-og jernbaneselskapet Alstom mellom Tyskland og Siemens og det amerikanske rival General Electric (GE). Regjeringene i Paris og Berlin har gjort det klart at de foretrekker en europeisk løsning.

Merkel kan fortsatt anke for Obama, en annen tilbakevendende tema: nedleggelsen av den amerikanske fangeleiren Guantanamo. Den føderale regjeringen, de krevde for år, har Obama for lengst annonsert. Ifølge en media rapport, var det siste samtaler mellom representanter for regjeringen på begge sider på en eventuell oppføring av en annen fange i Tyskland. There «er ingen spesifikk forespørsel» gi, men «hvis det oppstår muligheter for å hjelpe, må du sjekke» sa det offentlige

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s